Studier av farger - meditativ maling

4. sep, 2018

Flater fasinerer meg, spesielt store flater. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje det er undringen jeg får fra å betrakte bildet på avstand, hvor jeg kan se kunstnerens komposisjon og fargenyanser, til å gå nært inntil bildet, være i det og se det som kommer frem bakenfor den fremre flaten - men meditativ studie hvor du bare er i bildet. 

Jeg har studert Mark Rothko, en amerikansk maler som brukte store fargeflater der flere lag ofte ble lagt over hverandre. Dette gav inntrykk av noe ufattbart, noe uendelig, en effekt som ble understreket av de ofte store formatene (Store Norske leksikon).

Jeg startet med å lage noen fargeskisser på ett stort papir. Der malte jeg farger på kryss og tvers til hele papiret var dekt med forskjellige farger. Jeg arbeidet med fargene blå, rød og gul og blandet meg frem til ønskede fargekombinasjoner. Ved å arbeide med bare primærfarger får jeg erfaingen med å finne andre fragenyanser fra mørkt til lyst. Jeg valgte ikke å bruke sort da jeg synes sort i maling ofte blir for hardt, men blander heller blått, rødt og gult til jeg har en veldig mørk men varm farge, hvis jeg trenger det. Jeg brukte hvitt for å lysne enkelte farger. 

Etter at jeg var ferdig med skissen, klippet jeg ut ønskede områder jeg ville arbeide videre med. Fargeflatene glir over hverandre i nye farger, og ønsket var å få frem andre farger under den overliggende fargen. Bildet som jeg viser her er en overgang mellom blått, grønt og gult med litt rødt nede i kanten, har derfor kaldt dette for "Ett hint av rødt". Jeg har flere bilder i denne serien som du kan se herKul Disse ble også malt på papir som jeg synes gir en spennende effekt med bruk av akryl og vann. Etter hvert har jeg jobbet videre med flatene på lerret som fortsatt er under utvikling. Det spennende med å jobbe slik er at man oppdager hele tiden nye sider ved flatene, metoden og ikke minst seg selv. 

I tillegg til å arbeide med farger og komposisjon fremkom det etter hver en forenkling av komposisjonen og føring av penselen ble mer og mer meditativ. Jeg brukte en veldig bred pensel og førte hånden sakte fra hver side av bildet, med denne metoden ble jeg mere oppmerksom på hva som skjer i bildet og det som skjedde rundt meg ble uvesentlig. En fasinerende opplevelse men også en viktig erfaring i forhold til å stenge stress ute og stå i bildet med en ufattelig ro. 

Meditativ maling eller skapende er fasinerende og ett tema jeg ønsker å gå dypere inn på. Gjennom meditasjon skapes et rom til fordypelse, selvinsigt og nærvær. Via øvelser arbeider jeg med å uttrykke mitt "indre bilde" spontant og intuitivt, samtidig som en også fokuserer på konsentrasjon, objektivitet og tilstedeværelse. 

 I går var jeg på foreldremøte på Wang Toppidrett, hvor min sønn går, der snakket den ene foredragsholderen om idrettsutøvere som er i nuet, som kunstner vil vi alltid være i det nuet når vi maler og for meg vil det da si at jeg går inn i en kunstnerisk transe/meditasjon, fokuset er der og da rundt mitt skaperverk. Jeg tror en slik tilnærming til arbeidet er alfaomega ellers så vil den kreative delen i oss få sperrer på grunn av andre inntrykk rundt oss.

Dette er et spennende tema og veldig fasinerende å jobbe mot hvis man er besvist holdingen man har i det øyeblikket man skaper noe. SmilerHjerte

2. sep, 2018

Til tider var det så mye som 10 mennesker inne i teltet på en gang - så jeg ble stående på utsiden å betrakte - MORRO :-)

2. sep, 2018

Da er historiens første Høstutstilling i Moss for billedkunstnere, både amatører og profesjonelle, over for denne gang. Og for en utstilling, værgudene var med på vår side og ordførere i Rygge og Moss åpnet hele showet. 

Jeg hadde et lite telt med ca. 10 bilder utstilt, teltet mitt ble godt besøkt og det hele endte med fire solgte bilder. Jeg er kjempefornøyd og veldig ydmykt over at noen liker det jeg lager så godt at de øsnker å kjøpe det :-) takk takk takk Hjerte

Bildene jeg solgte var:

Stillhet

Håp 

Søkende 

Inspirasjon

Alle disse bildene finner du under fanen Galleri - natur Kul

 

Det ene bildet skal så langt opp som Brønnøysund. Jeg håper alle som kjøpte bildene har stor glede av de i fremtiden. Kul

 

31. aug, 2018

"Høst lau" bildet er et monotrykk fra 2017 og er ett av 2. Kaller det monotrykk da de to trykkene ikke har samme fargeintensitet og derfor har hver sin identitet. Monotrykk gjør jeg en gang i blandt - synes det er en spennende og inspirerende teknikk som kan brukes i kombinasjon med mine malerier. Her har jeg brukt blader fra trerne jeg finner på mine turer i skogen der jeg bor. Dette blidet får sitt hjem i BodøHjerte Bildet ble solgt etter at jeg la det ut på facebook - hærlig Kul

31. aug, 2018

Ja tenk så ble det noen som ønsket seg Love life bildet mitt. KulDet er ett mix media bilde hvor jeg har brukt kanpper og glanbilder og malt med akryl, en veldig morsom og kreativ måte å lage bilder på. Å veldig fint for en som samler på alt mulig rart. Bildet havner i Ridabu og der tror jeg det får et godt hjem. Ikke hver dag en kan selge kjærlighet til livet Hjerte