Britt Knoff - billedkunstner

"JEG MÅ UTFORDRE MEG TIL Å PRØVE NYE UTTRYKK, STIVNER JEG I EN FORM MISTER JEG KREATIVITETEN MIN - OG DET ER DEN SOM GJØR MEG LEVENDE" (Britt Knoff

 

Jeg har i mange år arbeidet innenfor bygge bransjen, først som teknisk tegner og senere som sivilingeniør (bygg og arkitektur). Kunsten har alltid vært en del av meg og jeg har alltid tegnet og malt, i 2017 begynte jeg på en billedkunst utdanning, først 2 år ved Nydalen kunstskole og nå ved DTK kunstfagskole i Bærum, for å utvikle meg videre som kunstner.

Jeg har en variert produksjon som spenner fra det figurative til det abstrakte uttrykket. Jeg ønsker å utforske teknikker, materialer og tverrfaglig samklang i mine uttrykk. For meg er prosessen (veien frem til det ferdige produktet) det viktigste i min produksjon. Her har jeg mulighet til å utforske, prøve meg frem, finne ønsket uttrykk og teste ut mine tanker og ideer samt teknikker og materialer, ofte finner jeg også andre retninger jeg ønsker å arbeide med samme tema.

De figurative maleriene mine er inspirert av minner fra naturen og livet rundt meg hvor teksturer, farger, form og lys er viktige elementer. Selv om maleriene fremstår figurativt i uttrykket har de også ett abstrahert uttrykk over seg gjennom maleteknikk samt at inspirasjonen er hentet fra minner å ikke direkte fra motivet.

De abstrakte maleriene mine er preget av ett abstrakt ekspresjonistisk uttrykk samt også påvirket av konseptuell kunstnerisk retning og tankegang. Her kan man også se en påvirkning fra mitt tidligere yrke som sivilingeniør, hvor komposisjonen ofte kan sammenlignes med arkitektoniske konstruksjoner. Jeg prøver ikke å sette for mye føringer for min kunst, men heller gi rom for betrakteren til å skape sine egne historier og identitet i kunsten min.

Jeg har hatt flere utstillinger i lokalområdet Rygge/Moss, utstillinger ved kunstskoler i Oslo, utstilling i Italia og nå i april 2020 LA, USA. To av mine bilder henger i MEGA ART galleri i Italia, i desember 2018 var jeg månedens kunstner hos Ås Kunstforrening. 

Medlemsskap

Ås kunstforening, https://aaskunstforening.no/

Mega ART Galleri, Italia