Kunstnere som gir meg inspirasjon

Her skriver jeg om kunstnere som inspirere meg spesielt og som gir meg den busten jeg trenger for å få i gang den kreative delen i min hjerne. 

Liste over kunstnere som er nevnt her:

Gabriel Orozoc

Gabriel Orozoc

F. 1962, JALAPA, MEXICO

Han ble født i Jalapa i delstaten Veracruz, Mexico, i 1962. Fra 1981 til 1987 studerte han kunst i Mexico og Madrid. Siden den tid har han reist mye og har bodd i Berlin, Mexico by og New York.

Orozco arbeider i medier inkludert tegning, installasjon, fotografering, skulptur og video. Hans estetiske vokabular retter seg mot konseptualisme, de kunstneriske tradisjonene i hans hjemlige Mexico og Marcel Duchamps omformuleringer. Det skjøre forholdet mellom hverdagslige gjenstander til hverandre og til mennesker er Orozcos hovedemne.

Dyr, insekter og menneskekroppen er ofte gjenstandene for Orozcos arbeid. I tillegg til anatomi, har geometrisk abstraksjon også opptatt Orozco gjennom hele karrieren.

Lenker hvor du kan se hans bilder: 

https://www.guggenheim.org/artwork/artist/gabriel-orozco

https://www.tate.org.uk/art/artists/gabriel-orozco-2685

https://www.art-it.asia/en/u/admin_ed_itv_e/bntxnqfbyhuqml8od3dg

  • Diagram 2020

    Min øvelse av å lage diagram, repeterende mønster. Jeg valgte ruter da den ofte forekommer i norsk strikkemønster i abstrahert form.

  • Diagram med farger 2020

    .Samme diagram som sort hvit men her delt inn i 4 farger - hvis man regner med hvit. Jeg skal også prøve å bruke diagrammet som kanselering på bilder.

  • Transparang 2020

    Det gjennomsiktige, her har jeg malt med blekk på kalkepapir. Gir en gjennomsiktighet. Jeg har laget flere som kan skimtes bak det jeg har tatt bilde av.