Kunstbloggen min

23. aug, 2019

For meg er prosessen og veien til ett ferdig kunstverk kunsten i seg selv. Det er her jeg, som kunstner, kan forske, undersøke, prøveut, leke, utvikle ideer, legge til og trekke i fra, det er her jeg kan kontrollere prosessen og i samme øyeblikk oppdage at kunstverket kontrollerer meg, det er her jeg mediterer og det er her jeg er inovativ og samtidig intuitiv - det er her jeg lever. 

Hvorfor sier jeg det, det er her jeg lever? Jo for denne prosessen er jo som livet selv  - jo lenger vi går på livets vei utvikler den seg og nye stier dukker opp foran oss klar for å utforskes og gjøre erfaringer på godt og vondt.

Når kunstverket er overlatt til betrakteren er det betrakteren som skal ta inn inntrykk og oppfattelser og etter hvert eie det som sin egen erfaring. Er jeg heldig har jeg kansje rørt noe i betrakteren som også forandrer dens vei i livet :-)

9. aug, 2019
9. aug, 2019

Noen ganger lurer jeg litt på meg selv! Vanligvis så maler man med pensel og palettkniv, eller det er vel det som er den vanlige oppfatningen.

Men her i gården brukes alt fra kjøkkenutstyr, plastposer, alt som det går å skrape, skrable og trykke med, visittkort, papir, aviser, bølgeplast, bølgepapp og selvsagt pensler og palettkniv.

Min bedre halvdel spør meg alltid om det er noe jeg trenger av det han skal kaster, og når jeg ser på lageret mitt nå så blir jeg litt bekymret, har jeg blitt en samler!!!

Men jeg har mye moro med alt rotet mitt, noe bruker jeg til å male med og andre putter jeg i bildet - kaller det junk art :-) i mix-media bilder er det som regel innkjøpte nye produkter, jeg prøver bevist å bruke søppel som jeg kan omdanne til kunst. 
Resirkulering er viktig også innenfor kunsten, kanskje jeg kan si junk-art bildene er bærekraftige :-)

Men uansett så har jeg en bedre følelse i meg når jeg har brukt alt en gang til på en annen måte enn hva produktet var tenkt til :-) følger du tankegangen min? Prøv det det er skikkelig kult og har du lyst til å lære hvordan jeg gjør det med Junk-art så sende meg en mail så skal jeg se om jeg setter opp et kurs :-)

 

5. aug, 2019

Noen ganger må man bare hoppe i det og nå gjør jeg noe som er langt utenfor min komforsone - jeg inviterer hjem fremmede til mitt åpen atelier og private utstilling.

Første runde har jeg hatt allerede, den 03.08.19 fra 12 - 16 hadde jeg åpent og det gikk over all forventning. Iløpet av helgen (det var noen som kom søndag fordi de ikke rakk det på lørdag) kom det hele 8 personer innom og så på utstillingen. Ettersom jeg kun har aventert på min egen facebook side + noen sider som jeg er medlem av var jeg mektig stolt. I tillegg har jeg fått solgt 3 bilder foreløpig mens utstillingen har vert på plass.

Neste gang blir 10.08 samme tid, men ligger fortsatt lavt i terregnet med reklame...litt skummelt. Siste gang blir 17.08 også samme tid.❤ 

Men dette var utrolig givende, jeg har kjent på det i flere dager nå etterpå. Samtalene rundt kunsten, og hvor fort vi kom inn på andre tema som følelser, kreativitet, det å tørre og ikke la seg knekke. Utrolig hva andre deler med meg og det er jeg så taknemmelig for. ❤

I disse dager har jeg også tatt sats på andre områder og annonsert malekurs, der skal jeg lære bort teknikker, komposisjon, fargelære og mye mere. Det beste med det er at jeg da får være sammen med likesinnede med interesse for å lær og dele den opplevelsen og jeg vet at mine elever vil være til inspirasjon for meg også. Jeg gleder meg sykt til å komme i gang 🙂 

Det er mange som har spurt meg i flere år om jeg ikke skulle begynne med kurs og nå er jeg klar for dette. Når jeg først gjør det så må jeg satse og dette har jeg tro på blir moro for både meg og deltakere. Det første kurset er helgekurs og det holder jeg en helg i august, september og oktober, mere informasjon om kursene finner du under fanen KURS. Gleder meg  spennende. 

Kanskje du kommer???❤